R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 29
din 25 februarie 2010
privind asocierea Județului Mureș, cu Comuna Râciu, în vederea implementării proiectului "Reconstrucție ecologică forestieră pe terenuri degradate, comuna Rîciu, Județul Mureș - perimetrul de ameliorare Valea Sînmartinului - Cetăgău - 113,77 ha" finanțat din Fondul pentru Mediu în cadrul "Programul de îmbunătățire a calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive numărul nr. 2258/17.02.2010 a Direcției Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 105/2006, cu modificările și completările ulterioare, precum și prevederile Ordinului Ministrului Mediului nr. 1090 din 13 august 2009 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de îmbunătățire a calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate
În temeiul prevederilor art. 91, alin. (1), lit. "e" coroborate cu cele ale alin (6), lit. "c" precum și ale art. 97, alin. (1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă asocierea Județului Mureș, cu Comuna Râciu, în vederea implementării proiectului "Reconstrucție ecologică forestieră pe terenuri degradate, comuna Rîciu, Județul Mureș - perimetrul de ameliorare Valea Sînmartinului - Cetăgău - 113,77 ha" finanțat din Fondul pentru Mediu prin "Programul de îmbunătățire a calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate".
Art.2. Se aprobă Acordul de Asociere, conform anexei, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.3. Se împuternicește doamna Lokodi Edita Emőke - președintele Consiliului Județean Mureș, să semneze, în numele Consiliului Județean Mureș, acordul de asociere menționat la art. 2 și să îndeplinească toate procedurile necesare implementării proiectului menționat la art. 1.
Art.4. Compartimentul Cancelarie va comunica prezenta hotărâre comunei Râciu, Direcției Economice și Direcției de Dezvoltare Regională și Implementarea Proiectelor.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Dezvoltare Regională,
Implementare Proiecte
Nr.2258/17.02.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea asocierii Județului Mureș, cu Comuna Râciu, în vederea implementării proiectului "Reconstrucție ecologică forestieră pe terenuri degradate, comuna Rîciu, Județul Mureș - perimetrul de ameliorare Valea Sînmartinului - Cetăgău - 113,77 ha" finanțat din Fondul pentru Mediu prin "Programul de îmbunătățire a calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate"

Prin Ordinul Ministrului Mediului nr. 1090/13 august 2009 a fost aprobat Ghidul de Finanțare al Programului de îmbunătățire a calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate, având drept scop îmbunătățirea calității mediului prin extinderea suprafeței împădurite la nivel național.
În conformitate cu cerințele acestui ghid, coordonarea la nivel județean a programului trebuie asigurată, de către consiliile județene. În acest sens prin HCJ 123/ 24 septembrie 2009, Consiliul Județean Mureș a aprobat participarea la "Programul de îmbunătățire a calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate" și întocmirea dosarului de coordonare.
În cadrul sesiunii de depunere a proiectelor desfășurată în perioada 7 - 30 septembrie 2009 au fost primite la Consiliul Județean Mureș, proiectele de finanțare din partea comunelor Râciu și Saschiz, care îndeplineau condițiile de participare la acest program.
În urma transmiterii acestor proiecte spre evaluare către Administrației Fondului pentru Mediu, Consiliul Județean Mureș a fost informat că în urma evaluării dosarelor Comitetul de Avizare a decis că proiectul cu titlul "Reconstrucție ecologică forestieră pe terenuri degradate, comuna Rîciu, Județul Mureș - perimetrul de ameliorare Valea Sînmartinului - Cetăgău - 113,77 ha", îndeplinește criteriile pentru a primi finanțare din Fondul pentru Mediu.
Valoarea totală a proiectului este de 4.249.109 lei din care finanțarea primită din Fondul pentru Mediu este în valoare de 3.562.533,48 lei. Restul valorii de 686.575,52 (Contribuție proprie - 309.785,52 lei și cheltuieli neeligibile - 376.790 lei) va fi asigurată de comuna Râciu conform Acordului de Asociere, anexat.
Conform Ghidului de finanțare al programului, responsabilitatea implementării proiectului revine Consiliului Județean Mureș, contractul de finanțare urmând a fi încheiat între Administrația Fondului pentru Mediu și autoritatea publică județeană, în baza unui acord de asociere încheiat în prealabil între Consiliul Județean Mureș și comuna Râciu.
În acest sens propunem aprobarea asocierii dintre județul Mureș și comuna Râciu în vederea implementării proiectului "Reconstrucție ecologică forestieră pe terenuri degradate, comuna Rîciu, Județul Mureș - perimetrul de ameliorare Valea Sînmartinului - Cetăgău - 113,77 ha", conform Acordului de Asociere prezentat în anexă.

 

Văzut
PREȘEDINTE,
Lokodi Edita Emöke

 

DIRECTOR EXECUTIV
Bățaga Valer