R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 81
din 27 mai 2010
privind darea în folosință gratuită a unui spațiu din imobilul ce aparține domeniului public județean, situat în Tîrgu Mureș, str. Trebely, nr.7

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.7959/21.05.2010 a Direcției Economice, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art.17 din Legea 213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,
În conformitate cu prevederile art.124 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată,
În temeiul prevederilor art.91 alin.(1) lit. c) și art.97 alin. (1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă darea în folosință gratuită pe o perioadă de 5 ani, a spațiului cu suprafața utilă de 51,52 mp, de la parterul imobilului ce aparține domeniului public județean, situat în Tîrgu Mureș, str. Trebely, nr.7, Bibliotecii Județene Mureș, pentru funcționarea Filialei de cartier nr.4.
Art.2. Spațiul menționat la art.1 este evidențiat în Planul parter al imobilului cuprins în ANEXA care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș și Bibliotecii Județene Mureș care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.7959 /21.05. 2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind darea în folosință gratuită a unui spațiu din imobilul ce aparține domeniului public județean, situat în Tîrgu Mureș, Trebely, nr.7

Imobilul situat în Tîrgu Mureș, str. Trebely, nr.7, face parte din domeniul public al Județului Mureș și este administrat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.
Filiala de cartier nr.4 din zona Cornișa, a funcționat într-un spațiu compus din 3 camere, situat la parterul imobilului din str. Nicolae Grigorescu, nr.19, Casa de Cultură a Tineretului, pe care Biblioteca Județeană Mureș îl deținea în baza unui contract de închiriere încheiat cu Primăria municipiului Tîrgu Mureș.
În anul 2009, prin adresa nr.487/7.07.2009, Biblioteca Județeană a solicitat Primăriei municipiului Tîrgu Mureș prelungirea contractului de închiriere.
Prin HCL nr.325/30.07.2009, Consiliul Local Municipal a aprobat pentru Bibliotecă închirierea în aceeași locație a unui alt spațiu în suprafață de 90 mp la etajul I al imobilului.
Această hotărâre nu a fost pusă în executare întrucât Primăria a refuzat semnarea contractului de închiriere, ba mai mult prin adresa nr.4049B/10.11.2009 a somat Biblioteca Județeană ca în termen de 15 zile să elibereze spațiul ocupat.
Ulterior, Primăria municipiului Tîrgu Mureș a formulat acțiune în instanță prin care a cerut eliberarea imediată a spațiului în cauză.
În aceste condiții, Biblioteca Județeană instituție publică din subordinea Consiliului Județean, prin adresa nr.151/2010 ne-a solicitat sprijin în găsirea unui spațiu adecvat pentru funcționarea Filialei nr.4.
Astfel, Conducerea Bibliotecii împreună cu specialiștii Consiliul Județean au identificat un spațiu în suprafață de 51,25 mp la parterul imobilului, proprietate publică a județului, situat în str. Trebely, nr.7, în care își are sediul Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș care este și administratorul imobilului.
Întrucât este instituție publică, potrivit prevederilor articolului 124 din Legea 215/2001 privind administrația publică locală, consiliile județene pot da în folosință gratuită, pe termen limitat, bunuri mobile și imobile proprietate publică sau privată județeană, persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfășoară activitate de binefacere sau de utilitate publică.
În acest sens, propunem ca spațiul în suprafață de 51,25 mp aflat la parterul imobilului situat în Tîrgu Mureș, str. Trebely, nr.7, identificat în ANEXA la hotărâre, să fie dat în folosință gratuită pe o perioadă de 5 ani Bibliotecii Județene, aceasta urmând a suporta în funcție de suprafața ocupată, cota parte a utilităților consumate.
Având în vedere cele expuse, propunem spre aprobare proiectul de hotărâre anexat.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif

 

VICEPREȘEDINTE
Szabó Árpád