R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 97
din 24 iunie 2010
privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare, a organigramei și statului de funcții ale Căminului pentru Persoane Vârstnice Ideciu de Jos

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.9409 din 22.VI.2010 a Serviciului Resurse Umane, Consilieri Președinte, prin care se propune spre aprobare Regulamentul de organizare și funcționare, organigrama și statul de funcții ale Căminului pentru Persoane Vârstnice Ideciu de Jos, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr.539/09.06.2005 pentru aprobarea Nomenclatorului instituțiilor de asistență socială și a structurii orientative de personal, a Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a instituțiilor de asistență socială, precum și a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 68/2003 privind serviciile sociale, cu modificările ulterioare,
În conformitate cu prevederile Legii nr.17/2000 privind asistența socială a persoanelor vârstnice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ale Ordonanței Guvernului nr.68/2003 privind serviciile sociale, cu modificările și completările ulterioare,
Luând în considerare prevederile Ordinului Ministrului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei nr. 246 din 27 martie 2006 privind aprobarea Standardelor minime specifice de calitate pentru serviciile de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice și pentru centrele rezidențiale pentru persoanele vârstnice, ale Hotărârii Guvernului nr.23/06.01.2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru serviciile sociale, precum și cele ale Hotărârii Guvernului nr.1021/26.10.2000 pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea costului mediu lunar de întreținere în căminele pentru persoanele vârstnice,
Având în vedere Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 85/27 mai 2010 privind stabilirea unor măsuri pentru înființarea unui serviciu public de interes județean și protocolul privind predarea-preluarea imobilului - construcții și terenuri aferente, nr.131/18.06.2010 și respectiv nr.9313/21.06.2010, încheiat între Primăria comunei Ideciu de Jos și Consiliul Județean Mureș,
În temeiul art.91 alin.(1), lit. "a" și alin.(2), lit."b"și "c" precum și ale art.97, alin.(1) din Legea administrației publice locale nr.215/2001, republicată, cu modific[rile ;i complet[rile ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se constată îndeplinirea condiției suspensive stipulate la art.3 din Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 85/27 mai 2010 privind stabilirea unor măsuri pentru înființarea unui serviciu public de interes județean.
Art.2. (1) Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare, organigrama și statul de funcții ale Căminului pentru Peroane Vârstnice Ideciu de Jos, cu un număr de 42 de posturi, din care în anul 2010 sunt finanțate 33, conform anexelor 1- 3.
Datele de identificare ale Căminului pentru Persoane Vârstnice Ideciu de Jos sunt prezentate în anexa nr.4.
(2) Ocuparea posturilor vacante se poate face doar cu aprobarea conducerii executive a Consiliului Județean Mureș.
Art.3. Se aprobă componența consiliului consultativ, conform anexei nr.5.
Art.4. Anexele 1 - 5 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.5. Conducerea Căminului pentru Peroane Vârstnice Ideciu de Jos va îndeplini toate procedurile legale referitoare la înregistrarea noii persoane juridice.
Art.6. Aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș va întocmi și supune spre aprobare, pentru ședința ordinară a Consiliului Județean Mureș din luna iulie 2010, un proiect de hotărâre de completare a Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr.42/2001 privind însușirea inventarului bunurilor care fac parte din domeniul public al județului Mureș, în sensul includerii în domeniul public al județului a imobilului - construcții și terenuri aferente în suprafață totală de 8,71 ha, situat în Ideciu de Jos, str. Băilor nr.158.
Art.7. Prezenta hotărâre va fi adusă la cunoștință publică prin publicare în Monitorul Oficial al Județului, afișare pe site-ul www.cjmures.ro și publicare în presa locală, de executarea sa răspunzând directorul Căminului pentru Peroane Vârstnice Ideciu de Jos.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 9409 din 22.VI.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare, a organigramei și statului de funcții ale Căminului pentru Persoane Vârstnice Ideciu de Jos

Căminul pentru Persoane Vârstnice Ideciu de Jos a fost înființat, prin reorganizare, ca serviciu public de interes județean, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Județean Mureș și în coordonarea metodologică a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, începând cu data de 1 iulie 2010, prin preluarea de sub autoritatea Consiliului Local al comunei Ideciu, prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.85/27.04.2010.
Articolul 3 al hotărârii mai sus amintite stipulează ca și condiție suspensivă transmiterea de către Consiliul local Ideciu de Jos a imobilelor - construcții și terenuri aferente în suprafață totală de 8,71 ha. situat în Ideciu de Jos, str. Băilor nr.158, județul Mureș, în care funcționează Căminul pentru Persoane Vârstnice din domeniul public al comunei Ideciu de Jos în domeniul public al județului Mureș. În acest sens s-a elaborat și semnat protocolul de predare preluare nr.131/18.06.2010 și respectiv nr.9313/21.06.2010.
Hotărârea mai sus amintită stabilește la art.4 sarcina aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mureș de a elabora și propun spre aprobare Consiliului Județean Mureș, în termen de 30 de zile, Regulamentul de organizare și funcționare, organigrama și statul de funcții ale Căminului pentru Peroane Vârstnice Ideciu de Jos.
Hotărârii Guvernului nr.539/09.06.2005 stabilește cadrul legal cu privire la Nomenclatorul instituțiilor de asistență socială și a structurii orientative de personal, Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a instituțiilor de asistență socială, precum și a Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 68/2003 privind serviciile sociale, cu modificările ulterioare.
Aceste prevederi legale se completează cu cele ale Ordinului Ministrul muncii, solidarității sociale și familiei Nr. 246 din 27 martie 2006 privind aprobarea Standardelor minime specifice de calitate pentru serviciile de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice și pentru centrele rezidențiale pentru persoanele vârstnice precum și cele ale Hotărârii Guvernului nr.1021/26.10.2000 pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea costului mediu lunar de întreținere în căminele pentru persoanele vârstnice.
Având în vedere capacitatea de găzduire a instituției de 95 de locuri, precum și faptul că din cele 79 de persoane asistate un număr de 73 de persoane au rezidență cu caracter permanent, cu respectarea standardelor de cost pentru serviciile sociale stabilite prin Hotărârea Guvernului 23/06.01.2010 se propune spre aprobare organigrama și statul de funcții al instituției cu un număr de 42 de posturi, din care: două posturi de conducere - director și contabil șef și 40 de posturi de execuție, structurate în patru compartimente, după cum urmează:
- Compartimentul asistență medicală;
- Compartimentul asistență socială;
- Compartimentul financiar economic și
- Compartimentul tehnic administrativ.
Pentru anul 2010 se vor finanța 33 de posturi, ocupate la acest moment prin rectificarea bugetului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.
Totodată, pentru încadrarea în actualele restricții bugetare, funcțiile publice care vor deveni vacante se blochează iar o eventuală ocuparea a acestor funcții publice se va face doar cu acordul prealabil al conducerii executive a Consiliului Județean Mureș.
Având în vedere cele de mai sus, se supune spre aprobare proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului de organizare și funcționare, a organigramei și statului de funcții ale Căminului pentru Peroane Vârstnice Ideciu de Jos.

 

PREȘEDINTE,
Lokodi Edita Emöke