R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 123
din 26 august 2010
privind modificarea statului de funcții al Camerei Agricole Județene Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr. 583/ 23.08. 2010 privind modificarea statului de funcții al Camerei Agricole Județene Mureș și adresa Camerei Agricole Județene Mureș nr.580/19 august 2010 precum și avizul comisiilor de specialitate,
În conformitate cu prevederile art.107 alin.(2) lit.b din Legea nr.188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, cu modificările ulterioare
Potrivit prevederilor Legii-cadru nr.330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice,
În temeiul art.91 alin.(1), lit. a și alin.(2), lit.c precum și ale art.97, alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Statul de funcții al Camerei Agricole Județene Mureș aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.112/12 august 2010, se modifică prin transformarea postului de referent clasa III, grad profesional superior, treapta de salarizare 1 de la punctul 23 în consilier, clasa I, grad profesional superior, treapta de salarizare 3.
Art.2. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se însărcinează conducerea executivă a Camerei Agricole Județeană Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
CAMERA AGRICOLĂ JUDEȚEANĂ MUREȘ
Nr. 583/23.08.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind modificarea statului de funcții al Camerei Agricole Județene Mureș

Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.112 din 12 august 2010, s-au aprobat organigrama și statul de funcții ale Camerei Agricole Județene Mureș, cu un număr total de 25 de posturi, funcții publice, după cum urmează:
   - Funcții publice de conducere - 3;
   - Funcții publice de execuție - 22.
O funcție publică de execuție de referent clasa III grad profesional superior treapta 1 din cadrul Compartimentului Buget, contabilitate, administrație și resurse umane a devenit vacantă începând cu data de 19 august 2010, întrucât raporturile de serviciu ale funcționarului public care ocupa această funcție au încetat de drept ca urmare a pensionării, în conformitate cu prevederile art.90 alin. (1) litera d din Legea nr.188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată.
Având în vedere că pentru postul devenit vacant s-a modificat complexitatea sarcinilor specifice printre atribuții regăsindu-se și întocmirea documentației în domeniul economic, necesare în vederea elaborării proiectelor pe măsuri FEADR din Programul Național de Dezvoltare Rurală, se consideră oportună transformarea postului vacant de referent clasa III, grad profesional superior, treapta de salarizare 1, cuprins în statul de funcții al Camerei Agricole Județene Mureș aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.112/12.08.2010 la poziția 23, în consilier clasa I, grad profesional superior, treapta de salarizare 3, pentru a cărui ocupare sunt necesare studii superioare.
Potrivit prevederilor art.107 alin.(2) lit.b din Legea nr.188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, transformarea unei funcții publice vacante într-o funcție publică de nivel superior se face cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat pentru autoritatea sau instituția publică și în fondurile bugetare anuale alocate cu înștiințarea Agenției Națională a Funcționarilor Publici în termen de 10 zile lucrătoare de la modificare.
Având în vedere cele de mai sus se supune spre aprobarea proiectul de hotărâre privind modificarea statului de funcții al Camerei Agricole Județene Mureș.

 

DIRECTOR EXECUTIV,
Gușatu Ileana