Casetă text:  

                                                                            PROIECT

          ROMÂNIA                                                    

     JUDEȚUL MUREȘ                                                        

CONSILIUL JUDEȚEAN

 

 

 

 

 

H O T Ă R Â R E A   NR.......

din  ........................ 2005 

privind  transmiterea dreptului de administrare asupra unor spații din imobilul situat în Tg.Mureș, str.Călărașilor nr.26-28, spații ce au fost preluate din domeniul public al statului, în domeniul public județean, conform H.G. nr.2344/2004

 

 

Consiliul Județean Mureș,

Analizând Expunerea de motive nr.418/14. 01. 2005 a Direcției Buget-Finanțe și Asistență Economică,

Având în vedere prevederile H.G. nr.2344/2004 privind trecerea unor bunuri din domeniul public sau privat al statului și din administrarea Ministerului Administrației și Internelor în domeniul public al unităților administrativ-teritoriale și în administrarea Consiliului General al Municipiului București, a consiliilor județene sau locale,

        În conformitate cu prevederile art.125 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală și art.12 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,

În temeiul prevederilor art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

 

h  o t ă r ă ș t e :

 

Art. 1. (1) Se aprobă transmiterea dreptului de administrare asupra spațiilor din imobilul situat în Tg.Mureș, str.Călărașilor nr.26-28, spații ce au fost preluate din domeniul public al statului, în domeniul public județean, conform H.G. nr.2344/2004, către Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor și către Consiliul Local Tg.Mureș pentru organizarea serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor.

                  (2)  Spațiile transmise în administrare se constituie din 26 de camere, care se repartizează astfel: 3 camere pentru Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor și 23 camere pentru Consiliul Local Tg.Mureș.

                  (3) Datele de identificare a spațiilor repartizate sunt prezentate în anexa ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.2. Inventarul bunurilor mobile (mijloace fixe și obiecte de inventar) aferent spațiilor transmise spre administrare se va transfera prin dispoziție a președintelui Consiliului Județean către Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor, respectiv către Consiliul Local Tg.Mureș.

        Art.3. De îndeplinirea prezentei hotărâri răspunde Direcția Buget-Fionanțe și Asistență Economică.

Art.4. Prezenta hotărâre se comunică: Direcției Buget-Finanțe și Asistență Economică, Serviciului Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor, primarului municipiului Tg.Mureș și Inspectoratului General al Poliției Române Mureș.

 

 

 

 

 

 

 

   PREȘEDINTE                              AVIZAT PENTRU LEGALITATE,

                                                              SECRETAR  GENERAL

Lokodi Edita Emöke                                 Ioan Togănel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

        ROMÂNIA                                                      

     JUDEȚUL MUREȘ                                                        

CONSILIUL JUDEȚEAN

Direcția Buget-Finanțe și

  Asistență Economică

  Nr. 418/14. 01. 2005

 

 

EXPUNERE DE MOTIVE

la proiectul de hotărâre privind  transmiterea dreptului de administrare asupra unor spații din imobilul situat în Tg.Mureș, str.Călărașilor nr.26-28, spații ce au fost preluate din domeniul public al statului, în domeniul public județean, conform H.G. nr.2344/2004

 

 

 

 

        O.G. nr.84/2001 privind înființarea, organizarea și funcționarea serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor, modificată și completată prin O.U.G. nr.50/2004 și Legea de aprobare a Ordonanței nr.372/2002 prevede înființarea în subordinea consiliilor locale și a consiliilor județene de servicii publice comunitare de evidență a persoanelor, prin reorganizarea compartimentului de stare civilă din aparatul propriu al consiliilor locale și județene, precum și a formațiunilor locale de evidență a populației și a formațiunilor teritoriale de evidență informatizată a persoanei, din subordinea Ministerului Administrației și Internelor.

  În acest scop, prin H.G.nr.2344/2004 privind trecerea unor bunuri din domeniul public sau privat al statului și din administrarea Ministerului Administrației și Internelor în domeniul public al unităților administrativ-teritoriale și în administrarea Consiliului General al Municipiului București, a consiliilor județene sau locale, s-a trecut din proprietatea statului și administrarea Ministerului Administrației și Internelor în proprietatea publică a județului Mureș și administrarea Consiliului Județean, o parte din imobilul situat în Tg.Mureș, str.Călărașilor nr.26-28, respectiv 26 camere în suprafață de 456,38 mp, reprezentând 24,8% din suprafața utilă a întregii clădiri.

        Având în vedere constituirea Serviciului Public Județean Comunitar de Evidență a Persoanelor, serviciu cu personalitate juridică organizat în subordinea Consiliului Județean, în conformitate cu prevederile Legii nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, se impune transmiterea în administrare a spațiilor ce urmează să fie ocupate de personalul acesteia, respectiv 3 camere la etajul III, în suprafață de 59,04 mp.

        Pe de altă parte, întrucât la nivelul municipiului se constituie un serviciu comunitar de evidență a persoanei, ce va funcționa în același imobil, se transmite în administrare Consiliului Local Tg.Mureș un număr de 23 camere, în suprafață de 397,34 mp.

        În ceea ce privește bunurile mobile (mijloace fixe și obiecte de inventar), aferente spațiilor ce se transmit în administrare, acestea vor fi transferate Serviciului Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanei, respectiv Consiliului Local Tg.Mureș, prin dispoziție a președintelui Consiliului Județean.

        Având în vedere motivele prezentate mai sus, se propune adoptarea proiectului de hotărâre alăturat. 

 

 

 

 

 

 

 

DIRECTOR,

                         Bartha Iosif 

 

 

 

                            VĂZUT,

                              VICEPREȘEDINTE

                                 Emil Groza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ROMÂNIA

JUDEȚUL MUREȘ

CONSILIUL JUDEȚEAN                                                                                             ANEXĂ

                                                                                                la Hotărârea Consiliului Județean nr. _____     

 

S I T U A Ț I A

privind datele de identificare a spațiilor (26 camere) din imobilul situat în  Tg.Mureș, str.Călărași nr.26-28

care se transmit în administrare

 

Nr.

Crt.

Locul unde este situat imobilul (spațiile)

Caracteristici tehnice

Valoare de inventar

-lei-

Proprietar

Administrator

1

Tg.Mureș, str.Călărașilor nr.26-28

Nr.încăperi 3

Supraf.utilă=59,04 mp, din care:

Etaj III – 3 încăperi cu 59,04 mp

1.622.665.122*

Județul Mureș

Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanei

2

Tg.Mureș, str.Călărașilor nr.26-28

Nr.încăperi 23

Supraf.utilă = 397,34 mp,

din care:

Subsol 9 încăperi cu suprafața de 118,8 mp; parter 10 încăperi în suprafață de 219,5 mp; etaj I 4 încăperi în suprafață de 59,04 mp

10.920.558.257*

Județul Mureș

Consiliul Local Municipal Tg.Mureș

 

* Valoarea de inventar reprezintă cotă parte din valoarea de inventar a întregii clădiri.